Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Achtmaal

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Achtmaal kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u zelfstandig en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Onderstaand treft u praktische tips wat betreft trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Zundert.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een beschermde en plezante manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €2100 tot zo’n €8200, incl. installatie.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Tarieven traplift april 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Zundert | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4885
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Vaak gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Achtmaal april 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Daarnaast zijn er extra kosten voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.650.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.350 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een driepuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder bieden wij de marktprijzen van het plaatsen van een traplift in Achtmaal. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.600€1.800 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€4.700 – €9.700€2.950 – €5.700Dagdeel
Meerdere bochten€5.750 – €10.100€3.900 – €7.7001 dag
Wenteltrap€7.950 – €13.400€4.700 – €9.0001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Achtmaal.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Achtmaal kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u al snel 45% op de aankoopprijs. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Meer en meer verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-achtmaal-4885

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Achtmaal voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts onderscheiden we buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.050 incl. installatie. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een vijfpuntsgordel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zundert d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Zundert. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Zundert (https://www.zundert.nl).
 2. De consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-13 weken. Nadien krijgt u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een systeem laten plaatsen die matcht met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Welborg 14
 • 4881 CZ, Zundert
 • Website: www.zundert.nl
 • E-mailadres: elz@ettenleur.nl
 • Telefoonnummer: 0765038939

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Achtmaal vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een professionele adviseur kan u een aantal liften laten zien en informeert u over welk model past bij uw situatie. Het gros van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Achtmaal.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Achtmaal.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele betrouwbare leveranciers met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten hanteren een korte installatietijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere geschikte leveranciers Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Strobbe, Extrema, Platinum, Minivator. Betrouwbare verkopers van merken als deze zijn PractiComfort, 123traplift, Vegro, TipTop, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een passende huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Achtmaal binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden uitgebreid getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals ThyssenKrupp en TipTop verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 950.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Achtmaal is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Achtmaal hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis schommelt dat tussen de 100 KG tot 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie