Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rijsbergen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Rijsbergen vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kan men zonder zorgen en moeiteloos naar boven en naar beneden. Op deze site treft u handige tips t.a.v. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, de unieke werking, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Zundert.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder risico en op een plezante manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1850 tot zo’n €8300, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Zundert | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4891
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Populaire trapliftStannah Starla

Kosten traplift Rijsbergen juli 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs hangt af van twee aspecten: de vorm van de trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Vaak geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.450.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.100.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.200.
 • Extra upgrades zoals een automatische voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze gunstige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel voorzien we u van indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in Rijsbergen. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.350€1.750 – €2.1504 uur
1 bocht€4.750 – €8.700€3.200 – €6.700halve dag
Twee bochten€5.700 – €11.500€4.100 – €8.0006,5 uur
Draaiende trap€7.900 – €12.200€4.800 – €9.100Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Rijsbergen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Rijsbergen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u tot wel 40% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste aanbieders hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-rijsbergen-4891

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. De meeste systemen beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Rijsbergen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.050 inclusief plaatsing. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zundert met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Zundert. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Zundert (https://www.zundert.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-13 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een traplift laten plaatsen die voldoet aan uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Welborg 14
 • 4881 CZ, Zundert
 • Website: www.zundert.nl
 • E-mail: elz@ettenleur.nl
 • Telefoonnummer: 0765038939

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Rijsbergen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een winkel/showroom bij u in de buurt. Een productspecialist kan u meerdere stoelliften laten zien en informeert u over welk model matcht met de situatie en het budget. De meeste showrooms hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook leveren in Rijsbergen.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Rijsbergen.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 geschikte traplift fabrikanten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars beloven een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende betrouwbare traplift fabrikanten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Extrema, Strobbe, Minivator, Triwa. Grote montagepartners van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist kan u helpen bij het kopen van een prettige huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan de montage van een traplift in Rijsbergen binnen een paar weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Stannah en TipTop verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 80.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Rijsbergen is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Rijsbergen communiceert een maximale draagkracht in KG. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG tot 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie