Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Breda

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Breda maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u zorgeloos en probleemloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op Trapliftexpert.nl leest u nuttige informatie wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, de unieke werking, de installatiekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis een brochure of een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Breda.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2450 & €9700, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Breda | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4819
WMO Beslissingstermijn8-14 weken
Populaire liftOtolift Two

Kosten traplift Breda mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De verwachte prijs is afhankelijk van twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.300.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €5.800.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.400 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder verschaffen we verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Breda. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.850€1.700 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€5.050 – €9.800€3.400 – €5.500halve dag
2 bochten€6.500 – €10.900€3.550 – €7.8006 uur
Spiltrap€8.500 – €12.400€4.900 – €10.6006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Breda.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Breda is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is dat een duurzame investering. Flink wat aanbieders kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-breda-4819

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. De meeste types hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Breda voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Verder kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.700 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.500 incl. plaatsing. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een hoofdsteun.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Breda binnen de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Breda. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Breda (https://www.breda.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door drempels of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-14 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag nu een model laten monteren dat past bij uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Meer informatie of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Claudius Prinsenlaan 10
 • 4811 DJ, Breda
 • Website: www.breda.nl
 • E-mail: gemeente@breda.nl
 • Telefoonnummer: 14076

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Breda vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u verschillende opties demonstreren en vertelt welke uitvoering in lijn is met de situatie en het budget. Veel winkels hanteren verschillende merken en modellen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Breda.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Breda.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn enkele betrouwbare ontwikkelaars actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten verzekeren een snelle levering en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn diverse professionele traplift bouwers Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Platinum, Extrema, Strobbe, Triwa. Grote montagepartners van deze modellen zijn Smienk, PractiComfort, RecentLift, TipTop, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Breda binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Otolift & Heymer verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Platinum Curve.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Breda is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Breda verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG tot 170 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie