Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tholen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Tholen maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u zelfstandig en zonder moeite blijven genieten van uw woning. Op Trapliftexpert.nl treft u bruikbare tips ten aanzien van trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, de werking, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Tholen.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier de trap op en af.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2150 tot zo’n €8500, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteTholen | Merken en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4691
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Tholen juli 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.000.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.100 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een parkeerbocht komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Tholen. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.450€1.850 – €2.200halve dag
Eén bocht€5.500 – €9.600€2.750 – €5.4005 uur
Twee bochten€6.400 – €11.600€3.700 – €8.0006,5 uur
Wenteltrap€8.150 – €13.100€4.750 – €9.4006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Tholen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Tholen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u gemakkelijk 60% op de nieuwprijs. Bovendien is dat een duurzame investering. De meeste aanbieders kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-tholen-4691

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Tholen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Voorts onderscheiden we systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap start bij €2.500 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.900 incl. montage.Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een automatische voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende organisatie die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tholen door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Tholen. Burgers met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Tholen (https://www.tholen.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vanaf dat moment ontvangt u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een lift kiezen die matcht met uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hof van Tholen 2
 • 4691 DZ, Tholen
 • Website: www.tholen.nl
 • E-mail: wmovoorzieningen@tholen.nl
 • Telefoonnummer: 0166668200

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Tholen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u de populaire liften tonen en adviseert u over welk soort lift past bij uw wensen, eisen en budget. Veel aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst staan aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Tholen.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Tholen.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende betrouwbare traplift fabrikanten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers werken met een snelle levering en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit enkele professionele merken Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Minivator, Extrema, Triwa, Strobbe. Bekende wederverkopers van merken als deze zijn TipTop, Smienk, 123traplift, RecentLift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het kopen van een fijne huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Tholen binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Minivator & Strobbe verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Otolift Parallel.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Tholen is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Tholen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel valt dit binnen een marge van 115 KG – 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze type woningen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie