Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Terneuzen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Terneuzen maakt het mogelijk! Flink wat senioren kiezen voor een stoellift. Hierdoor kan men zonder zorgen en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze pagina kunt u aan de slag met bruikbare beschrijvingen omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Terneuzen.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een veilige en plezante manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De kosten liggen tussen de €1550 en €9900, incl. installatie.
 • Soms wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Terneuzen | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4535
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftPlatinum Curve

Kosten traplift Terneuzen mei 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al voor €2.850.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.100 inclusief installatie.
 • Opties zoals een luxere stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze goedkope basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de begrote kosten van het monteren van een traplift in Terneuzen. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.350€1.650 – €2.3504,5 uur
1 bocht€4.750 – €8.100€2.650 – €5.5001/2 dag
Twee bochten€6.000 – €10.700€3.800 – €7.1005,5 uur
Draaiende trap€7.950 – €12.100€4.500 – €10.3001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Terneuzen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Terneuzen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden goed getest en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u eenvoudig 35% – 60% op de nieuwprijs. Ook is recycling goed voor het milieu. Veel verkooppunten bieden een assortiment met 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-terneuzen-4535

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle types hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Terneuzen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Ook verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.800 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.500 incl. installatie. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Terneuzen binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Terneuzen. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist komt bij u thuis en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een veilige manier in uw huis te wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Terneuzen (https://www.terneuzen.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn sturen ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een type laten plaatsen die matcht met uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of snel hulp aanvragen? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 4531 GZ, Terneuzen
 • Website: www.terneuzen.nl
 • E-mail: gemeente@terneuzen.nl
 • Telefoonnummer: 140115

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Terneuzen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een erkende adviseur kan u meerdere mogelijkheden laten zien en informeert welk model matcht met uw trap, situatie en budget. De meeste winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel treft u leveranciers en merken die ook actief zijn in Terneuzen.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Terneuzen.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 populaire traplift bouwers met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken bieden een vlotte levertijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden meerdere erkende producenten Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Extrema, Heymer, Platinum, Strobbe. Gerenommeerde dealers van deze merken zijn o.a. Smienk, TipTop, 123traplift, RecentLift, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Terneuzen in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Acorn + PractiComfort verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 2000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Terneuzen is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Terneuzen benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken ligt dat tussen de 115 KG tot 155 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze gevallen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie