Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zaamslag

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Zaamslag biedt uitkomst! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en moeiteloos van uw hele huis genieten. Via deze website treft u praktische gegevens over trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Ook kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Terneuzen.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €1850 tot wel €9700, incl. installatie.
 • Mogelijk krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Terneuzen | Fabrikanten en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4543
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 80

Kosten traplift Zaamslag mei 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast zijn er extra kosten voor opties zoals een extra sterke accu.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.600.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €5.950.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.050 of meer.
 • Extra upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Zaamslag. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.750€1.850 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€5.000 – €9.800€3.400 – €5.1004,5 uur
Twee bochten€6.100 – €10.500€4.200 – €7.1006,5 uur
Spiltrap€8.500 – €14.000€5.200 – €10.700Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zaamslag.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Zaamslag is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden grondig gecheckt en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u maar zo 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel leveranciers kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-zaamslag-4543

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Veel producten beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Zaamslag voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Bovendien kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.400 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.300 incl. plaatsing. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een 4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die rolstoelliften kan installeren. Deze liften zijn te koop v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Terneuzen met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Terneuzen. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Terneuzen (https://www.terneuzen.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag nu een traplift kopen die aansluit op uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk aanmelden voor de WMO? Onderstaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 4531 GZ, Terneuzen
 • Website: www.terneuzen.nl
 • E-mail: gemeente@terneuzen.nl
 • Telefoonnummer: 140115

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Zaamslag vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u geschikte liften demonstreren en informeert welk merk/model aansluit op de situatie en het budget. Veel van de winkels bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel staan leveranciers en merken die ook liften installeren in Zaamslag.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Zaamslag.

Erkende merken
In Nederland zijn meerdere populaire leveranciers operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers verzekeren een snelle montage en uitstekende service. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn enkele erkende producenten Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Extrema, Triwa, Strobbe, Heymer. Populaire wederverkopers van merken als deze zijn PractiComfort, RecentLift, 123traplift, Vegro, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het kopen van een prettige huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan de montage van een traplift in Zaamslag binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Triwa of Heymer verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant classic.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Zaamslag is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Zaamslag verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG & 155 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie