Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoek

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Hoek kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en comfortabel gebruik blijven maken van uw hele woning. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met waardevolle beschrijvingen betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, de unieke werking, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Ook kan men kosteloos en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Terneuzen.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2450 oplopend tot 8900, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteTerneuzen | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4542
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 75

Kosten traplift Hoek mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs is afhankelijk van twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.400.
 • Opties zoals een luxe stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze lokkertjes zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Hoek. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.650€1.850 – €2.1004,5 uur
1 bocht€4.750 – €9.000€3.050 – €5.1005 uur
2 bochten€5.650 – €10.600€4.500 – €7.5005,5 uur
Draaiende trap€7.600 – €13.500€4.700 – €10.4005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hoek.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Hoek is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u maar zo 60% op de aanschafwaarde. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Steeds meer verkooppunten bieden een assortiment met 2de-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-hoek-4542

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Hoek voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.450 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.750 incl. plaatsing. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een automatische klaprail.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Terneuzen d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Terneuzen. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Terneuzen (https://www.terneuzen.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door opstapjes of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model selecteren die rijmt met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 4531 GZ, Terneuzen
 • Website: www.terneuzen.nl
 • E-mailadres: gemeente@terneuzen.nl
 • Telefoonnummer: 140115

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Hoek lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere mogelijkheden demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model past bij uw wensen, eisen en budget. De meeste dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder treft u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Hoek.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Hoek.

Geschikte merken
In Nederland zijn een aantal professionele fabrikanten met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars staan bekend om een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan een aantal goede fabrikanten Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Minivator, Platinum, Triwa, Heymer. Bekende (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn TipTop, Vegro, Smienk, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Hoek binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Minivator of 123 traplift bieden een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 60.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Hoek is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Hoek werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 105 KG en 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie