Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Waterlandkerkje

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Waterlandkerkje kan u daarbij helpen! Flink wat senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u veilig en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Op deze site bekijkt u waardevolle tips over trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, technische details, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Tevens kunt u direct en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Sluis.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1600 en €8800, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten traplift april 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteSluis | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4528
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1100

Kosten traplift Waterlandkerkje april 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs hangt af van twee zaken: het soort trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk zijn er extra kosten voor extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.250.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €6.200.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €6.950 of meer.
 • Extra opties als een automatische draaifunctie van de stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we een overzicht met de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Waterlandkerkje. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.400€1.650 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.100 – €8.200€3.350 – €5.4001/2 dag
Twee bochten€5.650 – €11.100€4.050 – €7.0001 dag
Wenteltrap€8.300 – €12.900€5.500 – €9.900Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Waterlandkerkje.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Waterlandkerkje is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden uitgebreid getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u gemakkelijk 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-waterlandkerkje-4528

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Waterlandkerkje voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Bovendien zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.500 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.800 incl. montage.Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een luxere stoel.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen zijn te koop v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sluis binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Sluis. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Sluis (https://www.gemeentesluis.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent gaat na of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door drempels of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een model laten monteren die voldoet aan uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of nu direct aanmelden voor de WMO? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Nieuwstraat 2
 • 4501 BD, Sluis
 • Website: www.gemeentesluis.nl
 • E-mailadres: info@gemeentesluis.nl
 • Telefoonnummer: 0117457050

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Waterlandkerkje vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u passende systemen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past in lijn is met de situatie en het budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel staan leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Waterlandkerkje.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Waterlandkerkje.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal professionele fabrikanten actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers staan in voor een snelle levering en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn een aantal populaire producenten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Strobbe, Heymer, Minivator, Triwa. Erkende (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn 123traplift, PractiComfort, Smienk, TipTop, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert kan u helpen met het vinden van een prettige huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal de installatie van een traplift in Waterlandkerkje binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als ThyssenKrupp + Heymer hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare Freecurve.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Waterlandkerkje is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Waterlandkerkje werkt met een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG en 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort woningtypes is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier opgewassen tegenalle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie