Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Retranchement

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Retranchement vergroot uw zelfstandigheid. Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Via de TrapliftExpert kunt u aan de slag met praktische specificaties over trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, de unieke werking, de totale kosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Sluis.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1900 tot maar liefst €9300, incl. installatie.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Sluis | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4525
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1000

Kosten traplift Retranchement mei 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en de gewenste opties. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Daarnaast geldt er een meerprijs voor extra opties als een andere kleur rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.250.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.900 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze lokkertjes zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Retranchement. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.900€1.550 – €2.1504,5 uur
1 bocht€4.850 – €9.700€3.000 – €5.3001/2 dag
Meerdere bochten€6.250 – €10.500€4.200 – €7.3001 dag
Spiltrap€8.450 – €13.600€5.000 – €10.8001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Retranchement.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Retranchement is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u tot wel 40% op de aanschafwaarde. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-retranchement-4525

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Retranchement voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Daarnaast verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.350 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.300 incl. installatie. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen zijn te koop v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sluis binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Sluis. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Sluis (https://www.gemeentesluis.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent verkent of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn ontvangt u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een stoellift kopen die in lijn is met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of direct beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Nieuwstraat 2
 • 4501 BD, Sluis
 • Website: www.gemeentesluis.nl
 • E-mail: info@gemeentesluis.nl
 • Telefoonnummer: 0117457050

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Retranchement lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u passende modellen laten zien en informeert welk merk/model aansluit op uw wensen en budget. De meeste aanbieders verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel bieden wij fabrikanten en dealers die ook leveren in Retranchement.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Retranchement.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf erkende ontwikkelaars aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers focussen zich op een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn diverse erkende ontwikkelaars De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien worden er ook producten verkocht van Platinum, Triwa, Strobbe, Heymer, Extrema. Grote montagepartners van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, TipTop, 123traplift, PractiComfort, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur is u graag van dienst bij het kopen van een passende huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Retranchement binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Triwa + 123 traplift bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 55.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Retranchement is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Retranchement communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard valt dit binnen een marge van 110 KG tot 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze woningtypes bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie