Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift IJzendijke

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in IJzendijke biedt uitkomst! Meer en meer ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Via Trapliftexpert.nl bieden wij praktische gegevens over trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de montagekosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kunt u online en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Sluis.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder risico en op een aangename manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De kosten liggen tussen de €2500 tot maar liefst €10000, incl. montage.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Sluis | Fabrikanten en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4522
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift IJzendijke juli 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De kostprijs hangt af van 2 aspecten: uw trapsituatie en eventuele extra’s. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.300.
 • Een simpele lift met één bocht is al beschikbaar v.a. €5.800.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.200.
 • Een upgrade zoals een hoofdsteun zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze goedkope vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel verstrekken wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten plaatsen van een traplift in IJzendijke. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.650€1.550 – €2.100halve dag
1 bocht€4.600 – €8.900€3.450 – €5.8001/2 dag
Twee bochten€6.200 – €11.500€4.350 – €7.900Eén dag
Spiltrap€8.550 – €13.800€4.700 – €10.2006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in IJzendijke.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in IJzendijke is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u zo 55% op de nieuwprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. Meer en meer leveranciers kunnen u ook helpen aan gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-ijzendijke-4522

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in IJzendijke voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Bovendien onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.550 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.900 incl. installatie. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sluis d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Sluis. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Sluis (https://www.gemeentesluis.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur verkent of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een model uitzoeken die in lijn is met uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer weten of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Nieuwstraat 2
 • 4501 BD, Sluis
 • Website: www.gemeentesluis.nl
 • E-mailadres: info@gemeentesluis.nl
 • Telefoonnummer: 0117457050

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO IJzendijke vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften uitproberen? Bezoek dan een winkel/showroom in de omgeving. Een professionele adviseur kan u meerdere mogelijkheden demonstreren en informeert welk model in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook actief zijn in IJzendijke.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in IJzendijke.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse geschikte ontwikkelaars met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars waarborgen een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan diverse erkende traplift bouwers Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Strobbe, Triwa, Minivator, Platinum. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn RecentLift, Smienk, Vegro, 123traplift, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert kan u helpen met het uitkiezen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan de installatie van een traplift in IJzendijke in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Minivator of Smienk beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 950+.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in IJzendijke is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in IJzendijke communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel wisselt dat tussen de 110 KG & 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke woningtypes bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie