Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Biervliet

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Biervliet verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u weer zelf en probleemloos naar boven en naar beneden. Via deze website bekijkt u praktische beschrijvingen betreffende trapliften. Wij bieden handige info over welk type lift geschikt is voor uw trap, technische details, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Bovendien kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Terneuzen.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zorgeloos en op een aangename manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De tarieven variëren tussen €2450 tot zo’n €10100, inclusief montage.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Terneuzen | Fabrikanten en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4521
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Starla

Kosten traplift Biervliet mei 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs hangt af van 2 zaken: het soort trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.150.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.050 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een hoofdsteun zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Biervliet. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.500€1.850 – €2.150halve dag
Eén bocht€5.450 – €9.700€3.050 – €5.8001/2 dag
2 bochten€5.600 – €11.400€3.950 – €8.0005,5 uur
Spiltrap€7.500 – €12.800€4.550 – €9.3005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Biervliet.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Biervliet is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u gemakkelijk 40% – 45% op de nieuwprijs. Ook is recycling goed voor het milieu. De meeste aanbieders kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-biervliet-4521

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle merken bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Biervliet voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Ook kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap start bij €2.700 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.400 incl. installatie. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Terneuzen via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Terneuzen. Inwoners met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang comfortabel in uw huis te wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Terneuzen (https://www.terneuzen.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of de traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type kopen die in lijn is met uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 4531 GZ, Terneuzen
 • Website: www.terneuzen.nl
 • E-mail: gemeente@terneuzen.nl
 • Telefoonnummer: 140115

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Biervliet bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u passende liften tonen en informeert welk model in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In het overzicht hieronder vindt u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Biervliet.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Biervliet.

Betrouwbare merken
In ons land zijn een aantal bekende leveranciers operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten bieden een korte levertijd en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden 5 betrouwbare traplift fabrikanten Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Triwa, Platinum, Minivator, Heymer. Erkende wederverkopers van de genoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, 123traplift, Vegro, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van de beste huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Biervliet al binnen 2 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden goed getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Acorn en 123 traplift verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 10.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Biervliet is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Biervliet benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG – 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie