Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Breskens

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Breskens verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u zorgeloos en comfortabel blijven genieten van uw woning. In het volgende overzicht treft u belangrijke gegevens ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, technische details, de geschatte kosten, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Ook kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Sluis.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2150 en €8600, incl. installatie.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift mei 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSluis | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4510
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Breskens mei 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.450 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een luxere stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel treft u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Breskens. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.450€1.850 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€4.950 – €8.200€3.500 – €6.4004,5 uur
Twee bochten€6.550 – €10.600€3.800 – €8.0006,5 uur
Wenteltrap€8.000 – €12.500€5.550 – €10.800Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Breskens.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Breskens is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden grondig getest en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u al snel 35% – 60% op de aankoopprijs. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkopers kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-breskens-4510

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Veel soorten beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Breskens voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast bestaan er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.800 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.400 incl. installatie. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sluis met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Sluis. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Sluis (https://www.gemeentesluis.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert zoekt uit of de traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type laten plaatsen die in lijn is met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Meer informatie of direct hulp aanvragen? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Nieuwstraat 2
 • 4501 BD, Sluis
 • Website: www.gemeentesluis.nl
 • E-mailadres: info@gemeentesluis.nl
 • Telefoonnummer: 0117457050

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Breskens subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een productspecialist kan u geschikte systemen demonstreren en adviseert welk type lift past rijmt met de situatie en het budget. Veel van de winkels verkopen diverse merken. In deze tabel staan fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Breskens.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Breskens.

Erkende merken
In uw omgeving zijn diverse populaire ontwikkelaars operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers staan in voor een snelle montage en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit vijf grote ontwikkelaars Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Heymer, Extrema, Platinum, Strobbe. Gerenommeerde dealers van deze merken zijn o.a. 123traplift, Vegro, TipTop, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de installatie van een traplift in Breskens binnen een paar weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Dealers als Handicare + Extrema bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 10.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Breskens is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Breskens verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen ligt dat tussen de 115 KG en 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie