Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oostburg

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Oostburg verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u risicoloos en op een prettige manier de trap op en af. Hieronder vindt u waardevolle details omtrent trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, de unieke werking, de montagekosten, de WMO en veiligheid. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Sluis.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een beschermde en prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De tarieven variëren tussen €2250 en €8700, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSluis | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4501
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Oostburg juli 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs komt tot stand middels twee zaken: het soort trap en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.200.
 • Een basislift met een standaard bocht start bij €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.050 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een driepuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel bieden wij de richtprijzen van het installeren van een traplift in Oostburg. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.850€1.800 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€5.300 – €9.100€2.850 – €6.5001/2 dag
Meerdere bochten€6.150 – €11.900€3.950 – €7.7001 dag
Draaiende trap€8.500 – €12.100€5.350 – €9.1001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Oostburg.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Oostburg is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u gemakkelijk 45% op de aanschafwaarde. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. De meeste merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-oostburg-4501

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Veel stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Oostburg voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Voorts bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.700 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.300 incl. plaatsing. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een vierpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sluis via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Sluis. Inwoners met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Sluis (https://www.gemeentesluis.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als opstapjes of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend geven ze u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een stoellift uitkiezen die aansluit op uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk een WMO-melding doen? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Nieuwstraat 2
 • 4501 BD, Sluis
 • Website: www.gemeentesluis.nl
 • E-mailadres: info@gemeentesluis.nl
 • Telefoonnummer: 0117457050

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Oostburg zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u een aantal modellen tonen en informeert welk merk/model rijmt met de situatie en het budget. Een groot deel van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder bieden wij aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Oostburg.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Oostburg.

Geschikte merken
In uw regio zijn een aantal goede traplift fabrikanten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten beloven een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal populaire ontwikkelaars Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Extrema, Platinum, Minivator, Strobbe. Betrouwbare montagepartners van dergelijke merken zijn 123traplift, RecentLift, TipTop, Vegro, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het kopen van een geschikte huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Oostburg al binnen 2 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Triwa & 123 traplift beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1000.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Oostburg is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Oostburg benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis ligt dat tussen de 110 KG tot 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze type woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie