Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kamperland

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Kamperland kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u op een veilige manier en moeiteloos uw gehele woning blijven gebruiken. Aan de hand van deze website treft u belangrijke specificaties m.b.t. trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, de werking, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Uiteraard kan men kosteloos en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Noord-Beveland.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2550 oplopend tot 9700, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Noord-Beveland | Merken en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4493
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Kamperland juli 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.250.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €6.300.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.650 of meer.
 • Extra’s zoals een klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder voorzien we u van de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Kamperland. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.750€1.600 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€5.200 – €8.500€3.300 – €6.000halve dag
2 bochten€6.500 – €11.300€4.000 – €7.6006 uur
Spiltrap€7.800 – €12.700€4.950 – €10.6005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Kamperland.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kamperland is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden uitgebreide getest en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u al snel 45% op de nieuwprijs. Ook is dat een duurzame investering. Steeds meer verkopers hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-kamperland-4493

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Bijna alle producten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Kamperland voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Verder zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.250 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.100 incl. montage.Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften kosten al gauw €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noord-Beveland binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Noord-Beveland. Burgers met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Noord-Beveland (https://www.noord-beveland.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist beslist of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door opstapjes of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment bieden ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een lift kopen die aansluit op uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of meteen een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: M.A. de Ruiterlaan 2
 • 4461 GE, Noord-Beveland
 • Website: www.noord-beveland.nl
 • E-mail: wmo@goes.nl
 • Telefoonnummer: 0113249600

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Kamperland bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere uitvoeringen introduceren en geeft aan welk type lift past in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder staan merken en winkels die ook actief zijn in Kamperland.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Kamperland.

Populaire merken
In Nederland zijn verschillende erkende traplift bouwers met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars staan voor een korte levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit diverse grote ontwikkelaars De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Platinum, Strobbe, Triwa, Heymer. Erkende (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn Vegro, 123traplift, Smienk, TipTop, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het vinden van een goede huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Kamperland binnen een paar weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Otolift & Extrema hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Sadler.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Kamperland is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Kamperland communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal wisselt dat tussen de 100 KG & 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie