Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Noord-Beveland

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Noord-Beveland vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u weer zelf en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Via deze website treft u praktische specificaties t.a.v. trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de installatiekosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Geïnteresseerd? Dan kunt u online en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Noord-Beveland.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1500 oplopend tot 8100, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Noord-Beveland | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4491
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 55

Kosten traplift Noord-Beveland juli 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.550.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.550.
 • Extra opties zoals een luxe stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Noord-Beveland. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.350€1.600 – €2.1503,5 uur
1 bocht€4.600 – €9.400€3.350 – €6.9005 uur
Meerdere bochten€6.250 – €11.700€4.100 – €7.400Hele dag
Spiltrap€8.250 – €13.200€4.750 – €9.7001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Noord-Beveland.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Noord-Beveland is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden uitgebreid getest en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u al snel 50% – 60% op de aanschafwaarde. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer verkopers hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-noord-beveland-4491

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Noord-Beveland voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.600 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.250 incl. installatie. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften kosten al snel €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noord-Beveland d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Noord-Beveland. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en beslist of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een veilige manier in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Noord-Beveland (https://www.noord-beveland.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent beslist of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door opstapjes of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment ontvangt u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een stoellift kiezen die matcht met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Meer weten of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: M.A. de Ruiterlaan 2
 • 4461 GE, Noord-Beveland
 • Website: www.noord-beveland.nl
 • E-mailadres: wmo@goes.nl
 • Telefoonnummer: 0113249600

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Noord-Beveland subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u een aantal mogelijkheden tonen en adviseert welk model rijmt met uw budget en situatie. Veel van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In deze tabel vindt u winkels en producenten die ook liften monteren in Noord-Beveland.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Noord-Beveland.

Betrouwbare merken
In ons land zijn enkele bekende producenten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken hanteren een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 erkende leveranciers Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Heymer, Triwa, Platinum, Minivator. Grote aanbieders van de genoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, TipTop, 123traplift, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het kopen van een fijne huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal de installatie van een traplift in Noord-Beveland in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Handicare & PractiComfort bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Platinum Horizon.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Noord-Beveland is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Noord-Beveland communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard ligt dat tussen de 120 KG en 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie