Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Reimerswaal

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Reimerswaal maak langer thuiswonen mogelijk! Veel senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en zonder moeite in uw eigen huis blijven wonen. Op deze website vindt u belangrijke informatie betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, de unieke werking, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Daarnaast kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Reimerswaal.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €1800 tot wel €8800, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteReimerswaal | Merken en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4401
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire liftTriwa TR 60

Kosten traplift Reimerswaal juli 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De offerteprijs komt tot stand middels 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.800.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.700 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel bekijkt u een overzicht met de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Reimerswaal. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.250€1.650 – €2.100halve dag
1 bocht€5.100 – €8.900€3.000 – €5.8001/2 dag
2 bochten€6.100 – €10.000€4.400 – €7.7005,5 uur
Wenteltrap€8.100 – €14.000€5.150 – €10.0001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Reimerswaal.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Reimerswaal kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u tot wel 40% op de aanschaf van uw traplift. Ook is dat een duurzame investering. De meeste verkooppunten bieden een assortiment met tweedehands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-reimerswaal-4401

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Reimerswaal voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Daarnaast kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.250 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.400 incl. plaatsing. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en overige opties zoals eenmeedraaiende stoel.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Reimerswaal via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Reimerswaal. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent comfortabel thuis te blijven wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Reimerswaal (https://www.reimerswaal.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak opstapjes of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vanaf dat moment geven ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een model aanschaffen dat past bij uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer informatie of nu direct hulp aanvragen? Hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Oude Plein 1
 • 4416 AK, Reimerswaal
 • Website: www.reimerswaal.nl
 • E-mail: gemeente@reimerswaal.nl
 • Telefoonnummer: 140113

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Reimerswaal bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een showroom of adviespunt in de regio. Een erkende adviseur kan u geschikte mogelijkheden demonstreren en informeert u over welk soort lift voldoet aan uw situatie. Veel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst bieden wij aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Reimerswaal.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Reimerswaal.

Professionele merken
In uw regio zijn vijf betrouwbare traplift bouwers operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers staan bekend om een snelle levertijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn meerdere grote ontwikkelaars Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Platinum, Heymer, Triwa, Minivator. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, RecentLift, TipTop, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist zal u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan de montage van een traplift in Reimerswaal binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Platinum of PractiComfort verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Starla.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Reimerswaal is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Reimerswaal werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard wisselt dat tussen de 130 KG en 150 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie