Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Yerseke

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Yerseke biedt uitkomst! Flink wat ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u weer zelf en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Aan de hand van deze website bekijkt u praktische adviezen over trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de onkosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Ook kan men gelijk en zonder moeite een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Reimerswaal.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De prijzen schommelen tussen €2250 tot maar liefst €10000, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Reimerswaal | Fabrikanten en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4401
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Yerseke mei 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.800.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.450 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een luxere stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel verschaffen we de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Yerseke. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.950€1.700 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€4.550 – €8.200€3.100 – €5.000halve dag
Twee bochten€5.850 – €11.300€4.350 – €7.400Hele dag
Draaiende trap€7.500 – €13.200€4.700 – €10.5006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Yerseke.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Yerseke is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u tot wel 35% – 60% op de nieuwprijs. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-yerseke-4401

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Yerseke voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.250 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.050 inclusief installatie. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zodoende kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Reimerswaal via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Reimerswaal. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en beslist of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een prettige manier zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Reimerswaal (https://www.reimerswaal.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door opstapjes of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Aansluitend krijgt u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model laten monteren die voldoet aan uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Meer weten of snel een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Oude Plein 1
 • 4416 AK, Reimerswaal
 • Website: www.reimerswaal.nl
 • E-mailadres: gemeente@reimerswaal.nl
 • Telefoonnummer: 140113

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Yerseke subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u de populaire mogelijkheden laten zien en geeft aan welk type lift past past bij uw budget en situatie. Het gros van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel treft u verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Yerseke.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Yerseke.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf betrouwbare merken aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten beloven een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit verschillende betrouwbare traplift bouwers Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder worden er ook producten verkocht van Triwa, Strobbe, Heymer, Extrema, Minivator. Betrouwbare specialisten van merken als deze zijn RecentLift, 123traplift, PractiComfort, Smienk, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van de beste huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Yerseke in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Handicare & Extrema hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1000XXL.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Yerseke is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Yerseke werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Vaak ligt dat tussen de 125 KG en 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie