Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ritthem

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Ritthem verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u weer zelf en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Aan de hand van deze website leest u praktische informatie m.b.t. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Vlissingen.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten variëren tussen €1600 tot wel €9300, incl. installatie.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteVlissingen | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteVlissingen
Postcode4389
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Ritthem juli 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs komt tot stand middels twee zaken: de vorm van uw trap en eventuele extra’s. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Ook worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.750.
 • Een stoellift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.150 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze voordelige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder verschaffen we indicatieve prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Ritthem. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.650€1.550 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€5.250 – €9.200€3.200 – €6.8001/2 dag
2 bochten€5.550 – €10.600€3.600 – €8.000Eén dag
Wenteltrap€8.350 – €14.200€4.600 – €10.0006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ritthem.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ritthem is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden grondig getest en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u zo 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-ritthem-4389

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Ritthem voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Ook onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap start bij €2.700 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.000 incl. montage.De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs hangt af van het aantal bochten en extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Vlissingen met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Vlissingen. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Vlissingen (https://www.vlissingen.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Nadien bieden ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een stoellift uitzoeken die in lijn is met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of snel aan de slag met een aanvraag? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Paul Krugerstraat 1
 • 4382 MA, Vlissingen
 • Website: www.vlissingen.nl
 • E-mail: gemeente@vlissingen.nl
 • Telefoonnummer: 118487350

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Ritthem bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften uitproberen? Handig is dan een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u verschillende modellen demonstreren en geeft aan welk merk/model voldoet aan uw wensen en budget. De meeste winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel staan aanbieders en merken die ook actief zijn in Ritthem.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Ritthem.

Betrouwbare merken
In ons land zijn een aantal populaire merken aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten focussen zich op een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren 5 betrouwbare fabrikanten De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Heymer, Extrema, Minivator, Triwa. Bekende (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn TipTop, Vegro, PractiComfort, RecentLift, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur kan u helpen met het aanschaffen van een passende huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de montage van een traplift in Ritthem al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Otolift & PractiComfort bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 75.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Ritthem is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Ritthem benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG en 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze woningen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie