Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Biggekerke

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Biggekerke biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u weer zelf en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website bieden wij uitgebreide specificaties aangaande trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kan men kosteloos en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Veere.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De prijzen liggen tussen de €2150 tot maar liefst €8600, inclusief montage.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteVeere | Merken en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4373
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Biggekerke mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.500.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.700 incl. montage.
 • Extra opties als een automatische klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder vindt u de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Biggekerke. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.650€1.800 – €2.2504 uur
Eén bocht€4.500 – €8.200€3.500 – €6.0004,5 uur
Twee bochten€6.150 – €10.100€3.800 – €7.4005,5 uur
Draaiende trap€7.500 – €13.100€4.650 – €10.900Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Biggekerke.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Biggekerke is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u eenvoudig 60% ten opzichte van een nieuw model. Tevens is recycling goed voor het milieu. Het gros van de merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-biggekerke-4373

Wat is een traplift?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Biggekerke voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap start bij €2.500 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 incl. installatie. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische klaprail.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften kosten al snel €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Veere d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Veere. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en comfortabel in uw huis te wonen. Middels de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Veere (https://www.veere.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een traplift uitzoeken die aansluit op uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of nu direct aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Traverse 1
 • 4357 ET, Veere
 • Website: www.veere.nl
 • E-mail: gemeente@veere.nl
 • Telefoonnummer: 0118555444

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Biggekerke subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal modellen tonen en informeert welk soort lift matcht met uw woning en budget. Veel van de aanbieders verkopen diverse merken. In de onderstaande lijst treft u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Biggekerke.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Biggekerke.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn 5 erkende producenten met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan in voor een snelle montage en een goede service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren verschillende populaire fabrikanten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Triwa, Minivator, Extrema, Heymer. Populaire verkopers van deze modellen zijn TipTop, PractiComfort, RecentLift, Vegro, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u bijstaan bij het aanschaffen van een prettige huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak kan de montage van een traplift in Biggekerke binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Otolift en TipTop beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 1000XXL.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Biggekerke is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Biggekerke verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Vaak wisselt dat tussen de 115 KG tot 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie