Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Meliskerke

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Meliskerke verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u zonder risico en zonder enige inspanning naar boven en naar beneden. Hieronder kunt u aan de slag met uitgebreide details ten aanzien van trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, technische details, de onkosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Uiteraard kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Veere.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2100 tot zo’n €9100, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift april 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteVeere | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4365
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 80

Kosten traplift Meliskerke april 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs is afhankelijk van twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Vaak worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.400.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.600 of nog duurder.
 • Opties zoals een automatische voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel vindt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Meliskerke. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.250€1.700 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€5.300 – €8.900€2.800 – €5.4005 uur
2 bochten€6.350 – €11.900€4.100 – €7.300Eén dag
Spiltrap€8.500 – €12.300€4.500 – €9.9006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Meliskerke.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Meliskerke kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u tot wel 40% vergeleken met een nieuw model. Tevens is dat een duurzame investering. Flink wat verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-meliskerke-4365

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle merken hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk huis wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Meliskerke voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Verder verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.500 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.250 inclusief plaatsing. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.750. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een hoofdsteun.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit type heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Veere door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Veere. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een prettige manier in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Veere (https://www.veere.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent beslist of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak hoogteverschillen of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn bieden ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift kopen dat past bij uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Traverse 1
 • 4357 ET, Veere
 • Website: www.veere.nl
 • E-mail: gemeente@veere.nl
 • Telefoonnummer: 0118555444

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Meliskerke lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een dealer of leverancier in de regio. Een productspecialist kan u geschikte opties laten zien en informeert welk systeem matcht met uw woning en budget. Veel van de aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook liften monteren in Meliskerke.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Meliskerke.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse professionele merken met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars werken met een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden meerdere populaire traplift fabrikanten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Minivator, Triwa, Strobbe, Extrema. Erkende verkopers van dergelijke merken zijn TipTop, PractiComfort, 123traplift, Smienk, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist kan u helpen met het uitkiezen van de beste huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Meliskerke binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Triwa & Smienk beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 75.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Meliskerke is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Meliskerke benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Vaak schommelt dat tussen de 105 KG tot 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze situaties bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie