Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oostkapelle

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Oostkapelle maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kan men zonder zorgen en zonder moeite in uw eigen huis blijven wonen. Op de traplift-vergelijker treft u belangrijke beschrijvingen m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kunt u online een brochure of een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Veere.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder risico en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2350 tot maar liefst €9700, incl. installatie.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteVeere | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4356
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 950+

Kosten traplift Oostkapelle mei 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.200.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.100 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een vijfpuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Oostkapelle. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.900€1.750 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€5.350 – €9.000€2.750 – €6.300Dagdeel
Meerdere bochten€6.000 – €10.200€3.700 – €7.100Hele dag
Wenteltrap€8.250 – €13.600€5.100 – €9.7006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Oostkapelle.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Oostkapelle is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u zo 35% – 60% op de nieuwprijs. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de aanbieders hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-oostkapelle-4356

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Bijna alle merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Oostkapelle voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Verder onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.100 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.250 incl. installatie. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Veere via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Veere. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Door de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Veere (https://www.veere.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U mag zelf een type laten plaatsen die in lijn is met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of nu direct een WMO-melding doen? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Traverse 1
 • 4357 ET, Veere
 • Website: www.veere.nl
 • E-mailadres: gemeente@veere.nl
 • Telefoonnummer: 0118555444

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Oostkapelle zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer in de buurt. Een erkende adviseur kan u passende opties demonstreren en adviseert welk merk/model matcht met uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de dealers verkopen diverse merken. In deze tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Oostkapelle.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Oostkapelle.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal betrouwbare fabrikanten aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten hanteren een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan 5 geschikte ontwikkelaars De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Triwa, Extrema, Minivator, Heymer. Grote dealers van deze merken zijn o.a. Smienk, Vegro, TipTop, PractiComfort, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist helpt u graag bij het aanschaffen van een goede huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Oostkapelle binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Acorn en TipTop bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1000XXL.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Oostkapelle is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Oostkapelle communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis fluctueert dat tussen de 120 KG en 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie