Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Arnemuiden

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Arnemuiden kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en comfortabel op de eerste verdieping van uw huis komen. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u belangrijke details over trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Ook kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Middelburg.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een veilige en plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €1700 oplopend tot 9000, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Middelburg | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZeeland
GemeenteMiddelburg
Postcode4341
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftHandicare 950

Kosten traplift Arnemuiden mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.700.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.500 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een hoofdsteun komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel bekijkt u de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Arnemuiden. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.900€1.800 – €2.300Dagdeel
Eén bocht€5.200 – €9.200€2.700 – €5.900halve dag
Twee bochten€6.500 – €11.500€3.600 – €7.5006,5 uur
Wenteltrap€7.550 – €13.900€4.900 – €9.9006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Arnemuiden.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Arnemuiden kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u gemakkelijk 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-arnemuiden-4341

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Bijna alle producten hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Arnemuiden voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.550 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.100 inclusief installatie. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een opklapbare rail.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit product heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Middelburg d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Middelburg. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Middelburg (https://www.middelburg.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). De verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna sturen ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift laten monteren die matcht met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer weten of snel een WMO-melding doen? Onderstaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kanaalweg 3
 • 4337 PA, Middelburg
 • Website: www.middelburg.nl
 • E-mail: info@middelburg.nl
 • Telefoonnummer: 0118675675

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Arnemuiden lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende liften laten zien en informeert u over welk systeem voldoet aan uw situatie. Het gros van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook leveren in Arnemuiden.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Arnemuiden.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele professionele leveranciers operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken staan in voor een snelle levering en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende populaire ontwikkelaars De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Extrema, Platinum, Triwa, Minivator. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn Smienk, 123traplift, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u bijstaan bij het kopen van een passende huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Arnemuiden binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Stannah + Extrema beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Two.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Arnemuiden is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Arnemuiden communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis wisselt dat tussen de 105 KG & 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie