Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ellemeet

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Ellemeet biedt uitkomst! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website leest u handige tips betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Schouwen-Duiveland.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2100 tot wel €8000, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSchouwen-Duiveland | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4325
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Ellemeet mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan stijgen de kosten. Ook worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.350.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.600.
 • Extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder vindt u een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Ellemeet. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.300€1.600 – €2.100Dagdeel
Eén bocht€4.500 – €9.900€2.700 – €5.3004,5 uur
Meerdere bochten€6.250 – €11.800€3.700 – €7.400Hele dag
Spiltrap€8.350 – €14.400€5.500 – €9.7001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Ellemeet.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ellemeet kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u tot wel 50% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer fabrikanten hebben een ruim aanbod met tweedehandse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-ellemeet-4325

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Ellemeet voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Bovendien bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap start bij €2.800 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.150 incl. installatie. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Schouwen-Duiveland (https://www.schouwen-duiveland.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent beslist of de traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een systeem selecteren die in lijn is met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of meteen een WMO-melding doen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Laan van St. Hilaire 2
 • 4301 SH, Schouwen-Duiveland
 • Website: www.schouwen-duiveland.nl
 • E-mailadres: gemeente@schouwen-duiveland.nl
 • Telefoonnummer: 0111452000

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Ellemeet vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere stoelliften tonen en adviseert welk systeem rijmt met uw wensen en budget. Veel van de dealers verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel bieden wij de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Ellemeet.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Ellemeet.

Geschikte merken
In ons land zijn 5 erkende merken actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers werken met een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit 5 geschikte merken Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Triwa, Extrema, Minivator, Heymer, Strobbe. Erkende adviseurs van de genoemde merken zijn Smienk, Vegro, RecentLift, TipTop, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van de beste huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Ellemeet binnen een paar weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Minivator en TipTop verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Otolift Line.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Ellemeet is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Ellemeet werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG en 165 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie