Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Brouwershaven

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Brouwershaven maakt het mogelijk! Veel senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u zonder risico en comfortabel blijven genieten van uw woning. Op Trapliftexpert.nl treft u nuttige beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, de werking, de tarieven, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kan men gelijk en vrijblijvend een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Schouwen-Duiveland.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een veilige en plezante manier de trap op en af.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2500 en €8700, incl. montage.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteSchouwen-Duiveland | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4318
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Air

Kosten traplift Brouwershaven mei 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs is afhankelijk van twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een extra sterke accu.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.550.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.350 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een parkeerbocht zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het installeren van een traplift in Brouwershaven. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.950€1.650 – €2.250Dagdeel
Eén bocht€5.300 – €9.800€3.200 – €6.900halve dag
Meerdere bochten€5.650 – €11.300€4.300 – €8.000Eén dag
Draaiende trap€8.500 – €14.300€4.550 – €9.800Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Brouwershaven.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Brouwershaven is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden uitgebreid getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u al snel 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Ook is recycling goed voor het milieu. Meer en meer showrooms kunnen u ook helpen aan gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-brouwershaven-4318

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste types hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Brouwershaven voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.800 inclusief installatie. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.250. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende firma die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Burgers die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Schouwen-Duiveland (https://www.schouwen-duiveland.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens ontvangt u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een systeem kopen die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of nu direct een WMO-melding doen? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Laan van St. Hilaire 2
 • 4301 SH, Schouwen-Duiveland
 • Website: www.schouwen-duiveland.nl
 • E-mailadres: gemeente@schouwen-duiveland.nl
 • Telefoonnummer: 0111452000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Brouwershaven vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of verschillende trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een getrainde specialist kan u verschillende stoelliften introduceren en informeert u over welk soort lift aansluit op uw wensenlijstje en budget. Het gros van de winkeliers hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Brouwershaven.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met goede leveranciers van trapliften in Brouwershaven.

Bekende merken
In Nederland zijn enkele betrouwbare leveranciers actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten beloven een korte installatietijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden diverse grote ontwikkelaars Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Extrema, Minivator, Strobbe, Heymer. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn TipTop, Smienk, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Brouwershaven binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als ThyssenKrupp of Smienk bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Starla.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Brouwershaven is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Brouwershaven werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans wisselt dat tussen de 130 KG en 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie