Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dreischor

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Dreischor kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met waardevolle beschrijvingen over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de prijzen, de WMO en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Schouwen-Duiveland.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schommelen tussen €1900 tot maar liefst €9300, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSchouwen-Duiveland | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4315
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Dreischor juli 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt bepaald door twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.900.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.450 of meer.
 • Een upgrade zoals een draaifunctie zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de marktprijzen van het monteren van een traplift in Dreischor. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.350€1.550 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.250 – €9.600€3.100 – €5.2001/2 dag
2 bochten€6.400 – €10.500€3.600 – €7.2005,5 uur
Wenteltrap€7.750 – €12.700€5.200 – €10.8006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Dreischor.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Dreischor is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u eenvoudig 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-dreischor-4315

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel soorten beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Dreischor voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Tevens onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.850 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.300 inclusief montage. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een hoofdsteun.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn te koop v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Schouwen-Duiveland (https://www.schouwen-duiveland.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn bieden ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een stoellift kiezen die aansluit op uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of meteen hulp aanvragen? In de box hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Laan van St. Hilaire 2
 • 4301 SH, Schouwen-Duiveland
 • Website: www.schouwen-duiveland.nl
 • E-mailadres: gemeente@schouwen-duiveland.nl
 • Telefoonnummer: 0111452000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Dreischor lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u de populaire liften laten zien en vertelt welk systeem rijmt met uw wensen en budget. Veel van de verkooppunten verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel treft u aanbieders en merken die ook liften installeren in Dreischor.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Dreischor.

Professionele merken
In uw regio zijn een aantal populaire leveranciers actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken staan bekend om een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren meerdere bekende traplift bouwers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Minivator, Triwa, Strobbe, Extrema. Populaire aanbieders van deze modellen zijn Smienk, TipTop, 123traplift, Vegro, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal de montage van een traplift in Dreischor in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Acorn en RecentLift bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 160.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Dreischor is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Dreischor hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel wisselt dat tussen de 105 KG & 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie