Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zierikzee

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Zierikzee maakt het mogelijk! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u op een veilige manier en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen. In het volgende overzicht bekijkt u praktische adviezen betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de onkosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Schouwen-Duiveland.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder risico en op een plezante manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven liggen tussen de €1900 oplopend tot 8000, inclusief montage.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteSchouwen-Duiveland | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4301
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Curve

Kosten traplift Zierikzee mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs komt tot stand middels twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens zijn er extra kosten voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €6.900 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een verlichte voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze lokkertjes klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bieden wij de begrote kosten van het installeren van een traplift in Zierikzee. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.850€1.550 – €2.1501/2 dag
1 bocht€5.350 – €9.700€2.950 – €6.7005 uur
Meerdere bochten€5.550 – €11.600€3.750 – €7.5005,5 uur
Wenteltrap€8.450 – €14.400€5.350 – €10.3005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Zierikzee.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Zierikzee kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u tot wel 55% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste verkopers hebben op dit moment diverse 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-zierikzee-4301

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Zierikzee voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Bovendien kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.100 inclusief plaatsing. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist maakt een afspraak en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Schouwen-Duiveland (https://www.schouwen-duiveland.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur beslist of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als veel hoogteverschil of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een systeem selecteren die matcht met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Laan van St. Hilaire 2
 • 4301 SH, Schouwen-Duiveland
 • Website: www.schouwen-duiveland.nl
 • E-mail: gemeente@schouwen-duiveland.nl
 • Telefoonnummer: 0111452000

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Zierikzee onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt in de regio. Een professionele adviseur kan u passende systemen demonstreren en informeert welk type lift past rijmt met uw budget en situatie. Een groot deel van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande lijst bieden wij winkels en producenten die ook liften monteren in Zierikzee.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Zierikzee.

Bekende merken
In uw omgeving zijn meerdere bekende producenten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten bieden een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende professionele traplift bouwers De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Triwa, Extrema, Platinum, Minivator. Gerenommeerde specialisten van eerdergenoemde merken zijn TipTop, 123traplift, Smienk, RecentLift, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur kan u helpen bij het vinden van een fijne huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Zierikzee binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Triwa en Smienk hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 75.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Zierikzee is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Zierikzee werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard schommelt dat tussen de 110 KG en 175 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie