Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rijswijk

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Rijswijk biedt uitkomst! Flink wat ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u op een veilige manier en moeiteloos de trap op en af. Via deze pagina kunt u aan de slag met waardevolle adviezen over trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Ook kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Altena.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De prijzen variëren tussen €1600 tot zo’n €8200, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Altena | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4284
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 75

Kosten traplift Rijswijk juli 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs hangt af van twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en de gewenste opties. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een andere kleur rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.750.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.100 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een meedraaiende stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Rijswijk. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.850€1.700 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€5.500 – €8.500€3.200 – €6.3001/2 dag
2 bochten€6.050 – €10.900€3.650 – €7.300Hele dag
Draaiende trap€7.550 – €12.000€4.550 – €9.5005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Rijswijk.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Rijswijk is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden grondig gecheckt en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u al snel 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien is dat een duurzame investering. Het gros van de leveranciers hebben een ruim aanbod met tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-rijswijk-4284

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Rijswijk voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Ook bestaan er speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.500 inclusief montage. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Altena via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Altena. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift de ideale optie is. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn op een prettige manier in uw huis te wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Altena (https://www.gemeentealtena.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent beslist of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien geven ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een traplift laten plaatsen die in lijn is met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Sportlaan 170
 • 4286 ET, Altena
 • Website: www.gemeentealtena.nl
 • E-mail: info@gemeenteAltena.nl
 • Telefoonnummer: 0183516100

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Rijswijk vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal modellen demonstreren en informeert welk type lift past aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel showrooms bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Rijswijk.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Rijswijk.

Populaire merken
In uw regio zijn een aantal bekende producenten actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars focussen zich op een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de volgende tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren meerdere populaire fabrikanten Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Strobbe, Platinum, Minivator, Extrema. Bekende installateurs van deze modellen zijn Smienk, PractiComfort, 123traplift, Vegro, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een passende huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Rijswijk binnen één tot twee weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Triwa & Extrema hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Swing.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Rijswijk is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Rijswijk werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 125 KG – 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie