Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Babyloniënbroek

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Babyloniënbroek maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u zonder risico en zonder enige inspanning naar boven en naar beneden. In het volgende overzicht leest u handige tips m.b.t. trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, de unieke werking, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kunt u direct een brochure of een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Altena.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zorgeloos en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1750 tot wel €9000, inclusief montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAltena | Fabrikanten en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4269
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Babyloniënbroek mei 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens komen er additionele kosten bij voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.750.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.300 of meer.
 • Een upgrade zoals een draaifunctie zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder vindt u de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Babyloniënbroek. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.900€1.750 – €2.1004 uur
Eén bocht€4.800 – €9.900€3.200 – €6.2001/2 dag
Twee bochten€6.550 – €10.600€4.100 – €7.2006,5 uur
Wenteltrap€8.450 – €13.800€5.200 – €9.6001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Babyloniënbroek.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Babyloniënbroek is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u zo 35% – 60% op de nieuwprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-babylonienbroek-4269

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Babyloniënbroek voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.450 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.800 inclusief plaatsing. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs hangt af van de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Altena via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Altena. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn comfortabel van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Altena (https://www.gemeentealtena.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat na of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn sturen ze u details over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een type laten monteren die in lijn is met uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of direct een aanvraag indienen? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Sportlaan 170
 • 4286 ET, Altena
 • Website: www.gemeentealtena.nl
 • E-mail: info@gemeenteAltena.nl
 • Telefoonnummer: 0183516100

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Babyloniënbroek zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel of showroom in de regio. Een professionele adviseur kan u verschillende modellen demonstreren en vertelt welk merk/model past bij uw woning en budget. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Babyloniënbroek.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Babyloniënbroek.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn een aantal geschikte traplift fabrikanten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers beloven een snelle montage en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit enkele goede producenten Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Extrema, Minivator, Heymer, Triwa. Betrouwbare specialisten van deze modellen zijn RecentLift, TipTop, PractiComfort, 123traplift, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van een passende huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Babyloniënbroek al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Triwa + TipTop verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Otolift Two.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Babyloniënbroek is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Babyloniënbroek hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG – 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie