Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Genderen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Genderen verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u risicoloos en moeiteloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze website bieden wij handige tips m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, de werking, de prijzen, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Altena.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een veilige en eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De tarieven variëren tussen €1950 en €9600, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift juli 2024 | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Altena | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4265
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Genderen juli 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs hangt af van twee zaken: het soort trap en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.700 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een automatisch opklapbare voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel voorzien we u van de richtprijs van het installeren van een traplift in Genderen. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.400€1.800 – €2.200halve dag
1 bocht€5.300 – €8.800€2.650 – €6.100Dagdeel
Twee bochten€5.800 – €11.500€4.300 – €7.700Hele dag
Spiltrap€7.700 – €12.800€4.900 – €10.100Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Genderen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Genderen is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden uitgebreide getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u al snel 40% op de aanschafwaarde. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-genderen-4265

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Genderen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.850 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.000 incl. installatie. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een parkeerbocht.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Altena binnen de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Altena. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Altena (https://www.gemeentealtena.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert zoekt uit of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een systeem aanschaffen die in lijn is met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Meer weten of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Sportlaan 170
 • 4286 ET, Altena
 • Website: www.gemeentealtena.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteAltena.nl
 • Telefoonnummer: 0183516100

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Genderen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom in de regio. Een ervaren adviseur kan u de populaire uitvoeringen tonen en vertelt welk soort lift in lijn is met uw budget en situatie. Veel van de dealers hebben een divers aanbod. In deze tabel staan aanbieders en merken die ook liften installeren in Genderen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Genderen.

Professionele merken
In uw omgeving zijn verschillende populaire leveranciers operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten staan bekend om een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit meerdere grote traplift fabrikanten Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Platinum, Triwa, Heymer, Strobbe. Gerenommeerde verkopers van dergelijke merken zijn Smienk, Vegro, RecentLift, TipTop, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur kan u helpen met het vinden van een fijne huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Genderen binnen een paar weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Stannah of 123 traplift verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Stannah Siena.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Genderen is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Genderen werkt met een maximale draagkracht in KG. Vaak schommelt dat tussen de 100 KG en 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze situaties is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie