Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wijk en Aalburg

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Wijk en Aalburg verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u risicoloos en zonder moeite op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website treft u waardevolle beschrijvingen t.a.v. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, hoe het technisch werkt, de onkosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Altena.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een veilige en prettige manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1900 oplopend tot 9300, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAltena | Merken en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4261
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Starla

Kosten traplift Wijk en Aalburg mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan stijgen de kosten. Tevens komen er additionele kosten bij voor opties zoals een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.200.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.400 of nog duurder.
 • Opties zoals een parkeerbocht komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht verschaffen we de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Wijk en Aalburg. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.700€1.600 – €2.3504 uur
1 bocht€5.500 – €8.500€2.550 – €5.3001/2 dag
2 bochten€6.500 – €11.200€4.100 – €7.600Hele dag
Spiltrap€7.750 – €12.300€5.450 – €10.6006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Wijk en Aalburg.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wijk en Aalburg kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u tot wel 60% vergeleken met een nieuw model. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de aanbieders hebben op dit moment diverse tweedehandse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-wijk-en-aalburg-4261

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste producten beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Wijk en Aalburg voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.000 incl. installatie. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een vierpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit product heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede organisatie die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Altena via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Altena. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren comfortabel van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Altena (https://www.gemeentealtena.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur beslist of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna krijgt u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U mag nu een type kiezen die aansluit op uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of snel aanmelden voor de WMO? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Sportlaan 170
 • 4286 ET, Altena
 • Website: www.gemeentealtena.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteAltena.nl
 • Telefoonnummer: 0183516100

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Wijk en Aalburg vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u meerdere uitvoeringen tonen en vertelt welk model rijmt met uw budget en situatie. Het gros van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Wijk en Aalburg.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Wijk en Aalburg.

Goede merken
In ons land zijn verschillende professionele traplift bouwers aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers waarborgen een snelle levering en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn een aantal grote producenten Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Triwa, Strobbe, Heymer, Platinum. Betrouwbare aanbieders van de genoemde merken zijn 123traplift, Vegro, TipTop, PractiComfort, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een prettige huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Wijk en Aalburg binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Triwa & Extrema hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Wijk en Aalburg is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Wijk en Aalburg communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 110 KG – 165 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie