Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Leerbroek

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Leerbroek kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Via onze vergelijker leest u waardevolle specificaties aangaande trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de tarieven, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Vijfheerenlanden.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder risico en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €1700 en €9800, incl. montage.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteVijfheerenlanden | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4245
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Air

Kosten traplift Leerbroek juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.400.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.250.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.300 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een opklapbare rail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze lokkertjes zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Leerbroek. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.250€1.650 – €2.200halve dag
Eén bocht€5.150 – €9.400€2.800 – €6.600halve dag
Twee bochten€6.100 – €10.100€4.100 – €7.500Eén dag
Spiltrap€7.900 – €13.500€4.700 – €9.500Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Leerbroek.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Leerbroek is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u eenvoudig 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Ook helpt u verspilling tegengaan. Veel fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2de-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-leerbroek-4245

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste systemen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Leerbroek voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.000 inclusief plaatsing. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Vijfheerenlanden met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Vijfheerenlanden. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Vijfheerenlanden (https://www.vijfheerenlanden.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door drempels naar de badkamer of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift kopen die in lijn is met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dokter Reilinghplein 1
 • 4141 DA, Vijfheerenlanden
 • Website: www.vijfheerenlanden.nl
 • E-mail: info@vijfheerenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 0885997000

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Leerbroek onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer in de regio. Een betrouwbare expert kan u een aantal stoelliften introduceren en vertelt welk soort lift voldoet aan uw budget en situatie. Een groot deel van de winkeliers verkopen diverse merken. In de volgende tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Leerbroek.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Leerbroek.

Bekende merken
In ons land zijn vijf bekende merken operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten focussen zich op een snelle montage en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende erkende traplift fabrikanten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Minivator, Heymer, Platinum, Triwa. Betrouwbare adviseurs van deze modellen zijn PractiComfort, 123traplift, Vegro, Smienk, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur zal u helpen bij het vinden van de beste huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Leerbroek binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Platinum of RecentLift hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Parallel.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Leerbroek is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Leerbroek benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG – 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie