Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Arkel

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Arkel verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u veilig en zonder moeite gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze site treft u waardevolle details t.a.v. trapliften. Onze experts geven tips over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de kosten, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Molenlanden.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder risico en op een plezierige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De tarieven variëren tussen €1800 tot maar liefst €9100, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift mei 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Molenlanden | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode4241
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Arkel mei 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.550.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.400 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Arkel. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.950€1.850 – €2.2003,5 uur
1 bocht€5.200 – €9.800€3.450 – €6.2005 uur
Meerdere bochten€5.600 – €11.600€3.600 – €7.800Eén dag
Wenteltrap€8.100 – €13.900€4.600 – €9.000Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Arkel.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Arkel kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u tot wel 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is dat een duurzame investering. Het gros van de showrooms bieden een assortiment met 2de-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-arkel-4241

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Bijna alle systemen beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Arkel voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.800 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.400 inclusief installatie. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit product heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Molenlanden via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Molenlanden. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Molenlanden (https://www.molenlanden.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een stoellift selecteren dat past bij uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of nu direct aan de slag met een aanvraag? Bijgaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Groeneweg 33
 • 4223 ME, Molenlanden
 • Website: www.molenlanden.nl
 • E-mailadres: info@molenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 887515000

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Arkel vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u geschikte mogelijkheden demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift in lijn is met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de showrooms verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel treft u aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Arkel.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Arkel.

Goede merken
In ons land zijn verschillende populaire ontwikkelaars actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers staan voor een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere professionele merken We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Triwa, Platinum, Strobbe, Heymer. Gerenommeerde verkopers van dergelijke merken zijn Smienk, TipTop, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitkiezen van een goede huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal de montage van een traplift in Arkel in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Acorn & TipTop beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 2000.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Arkel is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Arkel werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen wisselt dat tussen de 120 KG en 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie