Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lexmond

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Lexmond maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kan men zonder zorgen en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via deze website treft u waardevolle adviezen m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de liften die passen bij uw trap, de werking, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Daarbovenop kan men gelijk een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Vijfheerenlanden.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2150 tot zo’n €9700, incl. montage.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift juli 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteVijfheerenlanden | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4231
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Lexmond juli 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs hangt af van 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan stijgen de kosten. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.700 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een vijfpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel vindt u de richtprijs van het monteren van een traplift in Lexmond. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.500€1.550 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€4.700 – €8.000€3.250 – €6.400Dagdeel
2 bochten€6.450 – €10.100€3.700 – €7.000Hele dag
Draaiende trap€7.750 – €13.600€4.750 – €9.600Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Lexmond.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Lexmond is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u maar zo 60% op de aanschaf van uw traplift. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de aanbieders kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-lexmond-4231

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. De meeste producten hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Lexmond voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Ook kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.850 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 inclusief installatie. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen kosten al snel €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Vijfheerenlanden binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Vijfheerenlanden. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een veilige manier zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Vijfheerenlanden (https://www.vijfheerenlanden.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent bekijkt of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door opstapjes of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna geven ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een model uitzoeken die matcht met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dokter Reilinghplein 1
 • 4141 DA, Vijfheerenlanden
 • Website: www.vijfheerenlanden.nl
 • E-mailadres: info@vijfheerenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 0885997000

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Lexmond lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een winkel/showroom in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u geschikte uitvoeringen introduceren en vertelt welk systeem past bij uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook actief zijn in Lexmond.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Lexmond.

Geschikte merken
In uw regio zijn meerdere bekende merken aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers staan in voor een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende professionele ontwikkelaars Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Triwa, Heymer, Minivator, Platinum. Betrouwbare specialisten van de genoemde merken zijn Vegro, 123traplift, Smienk, PractiComfort, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist geeft tips en advies voor het vinden van de beste huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Lexmond binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Platinum en RecentLift bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Lexmond is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Lexmond hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal schommelt dat tussen de 115 KG – 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze situaties bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie