Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dalem

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Dalem kan u daarbij helpen! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u veilig en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. In het volgende overzicht kunt u aan de slag met uitgebreide gegevens wat betreft trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Gorinchem.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €2200 en €8000, incl. installatie.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift juli 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Gorinchem | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGorinchem
Postcode4213
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 10

Kosten traplift Dalem juli 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De prijs komt tot stand middels twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor upgrades als een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.250.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €6.250.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.450 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een parkeerbocht komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze goedkope basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte bekijkt u de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Dalem. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.700€1.700 – €2.200Dagdeel
1 bocht€5.300 – €9.700€2.550 – €5.3001/2 dag
Twee bochten€5.600 – €10.200€3.950 – €7.9006 uur
Wenteltrap€7.850 – €12.600€5.050 – €10.100Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Dalem.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Dalem is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden grondig getest en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u maar zo 40% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Meer en meer merken hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-dalem-4213

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Dalem voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.800 inclusief montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.400 incl. montage.Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en optionele extra’s zoals een opklapbare rail.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gorinchem via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Gorinchem. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Gorinchem (https://www.gorinchem.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien geven ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een traplift uitkiezen die voldoet aan uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 4205 AZ, Gorinchem
 • Website: www.gorinchem.nl
 • E-mail: klantcontactpunt@gorinchem.nl
 • Telefoonnummer: 0183659535

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Dalem subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften uitproberen? Handig is dan een showroom/dealer in de buurt. Een erkende adviseur kan u de populaire opties introduceren en informeert u over welk merk/model aansluit op uw wensen en budget. Een groot deel van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Dalem.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Dalem.

Populaire merken
In ons land zijn 5 professionele merken werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars staan in voor een korte levertijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal erkende traplift fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Platinum, Triwa, Heymer, Extrema. Bekende (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, TipTop, PractiComfort, Smienk, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het kopen van een goede huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Dalem al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Stannah en PractiComfort verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 10.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Dalem is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Dalem hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Meestal valt dit binnen een marge van 105 KG – 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie