Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Meteren

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Meteren vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u risicoloos en probleemloos blijven genieten van uw woning. Op deze webpagina bieden wij handige informatie aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, de unieke werking, de geschatte kosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio West Betuwe.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1900 & €8400, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWest Betuwe | Merken en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4194
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Meteren mei 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs hangt af van 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €5.800.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.600 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze lokkertjes zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel bekijkt u de huidige prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Meteren. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.400€1.650 – €2.100halve dag
1 bocht€5.200 – €9.100€2.500 – €6.300Dagdeel
2 bochten€5.550 – €10.000€4.300 – €7.2006 uur
Spiltrap€8.250 – €13.300€5.100 – €9.200Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Meteren.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Meteren is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u maar zo 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Meer en meer aanbieders hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-meteren-4194

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Meteren voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.250 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.050 incl. installatie. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor opgewassen tegenextreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die rolstoelliften kan installeren. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Betuwe met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente West Betuwe. Inwoners met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente West Betuwe (https://www.westbetuwe.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist beslist of de traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een lift uitzoeken die aansluit op uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of nu direct een WMO-melding doen? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kuipershof 2
 • 4191 KH, West Betuwe
 • Website: www.westbetuwe.nl
 • E-mail: gemeente@westbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 345728800

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Meteren bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere uitvoeringen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift past bij uw wensen en budget. Het gros van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Meteren.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Meteren.

Professionele merken
In Nederland zijn meerdere bekende ontwikkelaars operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten verzekeren een snelle montage en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren een aantal professionele fabrikanten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Triwa, Heymer, Extrema, Strobbe. Grote installateurs van eerdergenoemde merken zijn Vegro, PractiComfort, Smienk, TipTop, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist helpt u graag bij het uitkiezen van een prettige huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de montage van een traplift in Meteren in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Handicare & Smienk hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Stannah Siena.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Meteren is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Meteren benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak wisselt dat tussen de 125 KG – 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie