Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Waardenburg

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Waardenburg verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze site leest u waardevolle adviezen inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Bovendien kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio West Betuwe.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2550 tot zo’n €10000, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente West Betuwe | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4181
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 2000

Kosten traplift Waardenburg april 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs komt tot stand middels twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.950 of meer.
 • Opties zoals een vierpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze interessante basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder bekijkt u de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Waardenburg. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.900€1.600 – €2.3004,5 uur
1 bocht€5.200 – €8.400€3.400 – €6.8004,5 uur
Twee bochten€5.650 – €11.400€4.050 – €7.900Hele dag
Wenteltrap€8.500 – €13.400€4.850 – €9.9006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Waardenburg.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Waardenburg kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 40% op de aanschafwaarde. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Flink wat showrooms bieden een assortiment met 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-waardenburg-4181

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Waardenburg voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Ook onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.100 inclusief plaatsing. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €10.000. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Betuwe via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente West Betuwe. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een veilige manier thuis te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente West Betuwe (https://www.westbetuwe.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u details over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model laten monteren die in lijn is met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of gelijk aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kuipershof 2
 • 4191 KH, West Betuwe
 • Website: www.westbetuwe.nl
 • E-mail: gemeente@westbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 345728800

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Waardenburg zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u meerdere liften demonstreren en informeert welke uitvoering matcht met uw budget en situatie. Veel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel bieden wij leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Waardenburg.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Waardenburg.

Populaire merken
In uw regio zijn een aantal erkende ontwikkelaars met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken staan voor een vlotte levertijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de tabel hieronder vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere professionele traplift fabrikanten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Extrema, Platinum, Triwa, Strobbe. Betrouwbare adviseurs van deze modellen zijn RecentLift, Vegro, Smienk, PractiComfort, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal de montage van een traplift in Waardenburg al binnen 2 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Triwa en Smienk beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Waardenburg is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Waardenburg hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis schommelt dat tussen de 100 KG tot 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke woningtypes is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie