Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Herwijnen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Herwijnen maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en comfortabel blijven genieten van uw woning. Via Trapliftexpert.nl leest u belangrijke details ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kunt u gratis en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio West Betuwe.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2450 tot zo’n €9500, inclusief montage.
 • Mogelijk krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente West Betuwe | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4171
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Sadler

Kosten traplift Herwijnen mei 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Ook komen er additionele kosten bij voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.100 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een luxere stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder verschaffen we prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Herwijnen. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.500€1.850 – €2.1004 uur
1 bocht€4.750 – €9.000€2.500 – €6.000halve dag
Twee bochten€6.250 – €11.700€4.250 – €7.100Hele dag
Draaiende trap€7.900 – €14.100€5.350 – €9.800Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Herwijnen.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Herwijnen kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden grondig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u tot wel 50% op de aankoopprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de leveranciers kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-herwijnen-4171

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Herwijnen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Ook zijn er buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap start bij €2.700 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.200 inclusief installatie. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenverplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Betuwe met de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente West Betuwe. Inwoners met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente West Betuwe (https://www.westbetuwe.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur verkent of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een systeem kiezen die matcht met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of meteen een aanvraag indienen? Onderstaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kuipershof 2
 • 4191 KH, West Betuwe
 • Website: www.westbetuwe.nl
 • E-mailadres: gemeente@westbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 345728800

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Herwijnen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u meerdere systemen demonstreren en informeert welk type lift past aansluit op uw wensenlijstje en budget. Het gros van de aanbieders verkopen diverse merken. In de tabel hieronder vergelijkt u leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Herwijnen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Herwijnen.

Betrouwbare merken
In ons land zijn 5 bekende traplift fabrikanten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken staan voor een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren een aantal grote traplift bouwers Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Strobbe, Triwa, Platinum, Minivator. Grote adviseurs van dergelijke merken zijn Vegro, Smienk, 123traplift, RecentLift, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het vinden van een passende huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Herwijnen binnen een paar weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden goed getest zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Stannah of 123 traplift hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant classic.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Herwijnen is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Herwijnen communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen ligt dat tussen de 135 KG – 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie