Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oosterwijk

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Oosterwijk biedt uitkomst! Flink wat senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u risicoloos en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Op deze website leest u nuttige tips ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het werkt, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u online een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Vijfheerenlanden.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2450 & €9800, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteVijfheerenlanden | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4163
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Starla

Kosten traplift Oosterwijk mei 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Vaak geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.050 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel bekijkt u de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Oosterwijk. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.900€1.600 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.050 – €9.300€2.550 – €5.0005 uur
Twee bochten€5.800 – €10.400€4.250 – €7.3006 uur
Wenteltrap€7.550 – €12.600€4.700 – €10.8006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Oosterwijk.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oosterwijk is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u zo 40% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-oosterwijk-4163

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel types bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Oosterwijk voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Voorts kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.500 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 inclusief installatie. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €9.500. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een verlichte voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit model beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenverplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende zaak die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Vijfheerenlanden via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Vijfheerenlanden. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Vijfheerenlanden (https://www.vijfheerenlanden.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent gaat na of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak hoogteverschillen of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een systeem aanschaffen die aansluit op uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of nu direct een aanvraag indienen? Hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dokter Reilinghplein 1
 • 4141 DA, Vijfheerenlanden
 • Website: www.vijfheerenlanden.nl
 • E-mailadres: info@vijfheerenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 0885997000

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Oosterwijk bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u verschillende systemen laten zien en geeft aan welk soort lift past bij uw wensen en budget. Veel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Oosterwijk.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Oosterwijk.

Geschikte merken
In Nederland zijn verschillende populaire leveranciers werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars beloven een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt hier direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit 5 professionele merken We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Strobbe, Extrema, Minivator, Platinum. Gerenommeerde wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, RecentLift, PractiComfort, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur zal u helpen bij het kopen van een passende huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Oosterwijk in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. In de basis is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Acorn of Strobbe bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Oosterwijk is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Oosterwijk benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 110 KG tot 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie