Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gellicum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Gellicum maak langer thuiswonen mogelijk! Veel senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u veilig en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Op deze site bekijkt u praktische tips inzake trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de montagekosten, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Daarbovenop kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio West Betuwe.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Met een gerust hart en op een aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1900 tot maar liefst €9000, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente West Betuwe | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4155
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Air

Kosten traplift Gellicum mei 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs hangt af van 2 zaken: uw trapsituatie en eventuele extra’s. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Uiteraard geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al voor €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.200.
 • Extra’s zoals een klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht treft u de huidige prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Gellicum. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.600€1.700 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€5.000 – €8.700€3.100 – €6.7004,5 uur
2 bochten€5.900 – €10.100€4.450 – €7.4006 uur
Draaiende trap€8.200 – €12.900€5.000 – €10.2006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Gellicum.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Gellicum is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden goed getest en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u gemakkelijk 50% op de nieuwprijs. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer verkopers bieden een assortiment met tweedehands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-gellicum-4155

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste merken hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Gellicum voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.800 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.900 inclusief montage. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Betuwe via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente West Betuwe. Burgers met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een veilige manier zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente West Betuwe (https://www.westbetuwe.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur verkent of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een systeem selecteren die voldoet aan uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of meteen hulp aanvragen? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kuipershof 2
 • 4191 KH, West Betuwe
 • Website: www.westbetuwe.nl
 • E-mail: gemeente@westbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 345728800

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Gellicum onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom in de buurt. Een productspecialist kan u meerdere modellen laten zien en adviseert u over welk type lift past voldoet aan uw wensen en budget. Veel van de showrooms verkopen diverse merken. In de volgende tabel treft u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Gellicum.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Gellicum.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere populaire traplift fabrikanten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten waarborgen een snelle montage en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden een aantal populaire traplift fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Heymer, Platinum, Triwa, Minivator. Bekende montagepartners van deze modellen zijn Smienk, RecentLift, PractiComfort, 123traplift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist kan u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan de installatie van een traplift in Gellicum binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Platinum of Extrema verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 10.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Gellicum is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Gellicum verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak valt dit binnen een marge van 125 KG tot 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie