Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Beesd

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Beesd kan u daarbij helpen! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u zorgeloos en comfortabel gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina leest u belangrijke specificaties t.a.v. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, de unieke werking, de verwachte kosten, de WMO en onderhoud. Daarbovenop kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio West Betuwe.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2450 en €8500, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWest Betuwe | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4153
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Beesd april 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: het type trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarnaast geldt er een meerprijs voor upgrades als een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.450.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.900.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.450 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder treft u de richtprijs van het installeren van een traplift in Beesd. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.300€1.800 – €2.200halve dag
Eén bocht€4.900 – €8.100€3.250 – €6.7001/2 dag
Twee bochten€6.550 – €10.200€4.350 – €7.5001 dag
Wenteltrap€7.500 – €12.900€4.500 – €9.400Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Beesd.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Beesd is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste merken bieden een assortiment met gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-beesd-4153

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Beesd voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Verder bestaan er systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.500 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.300 inclusief plaatsing. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs hangt af van de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Betuwe met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente West Betuwe. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn comfortabel zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente West Betuwe (https://www.westbetuwe.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend geven ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een type laten plaatsen die matcht met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kuipershof 2
 • 4191 KH, West Betuwe
 • Website: www.westbetuwe.nl
 • E-mailadres: gemeente@westbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 345728800

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Beesd lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of het aanbod trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte modellen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past aansluit op uw budget en situatie. De meeste verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook leveren in Beesd.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Beesd.

Populaire merken
In uw omgeving zijn meerdere goede traplift fabrikanten met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers werken met een korte installatietijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren enkele goede merken Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Extrema, Heymer, Minivator, Strobbe. Erkende dealers van de genoemde merken zijn TipTop, Smienk, PractiComfort, Vegro, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Beesd binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Triwa of PractiComfort bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Otolift Two.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Beesd is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Beesd communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans valt dit binnen een marge van 120 KG en 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie