Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schoonrewoerd

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Schoonrewoerd vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en probleemloos de trap op en af. Via deze website vindt u nuttige specificaties ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Meer info? Dan kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Vijfheerenlanden.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1850 tot maar liefst €8100, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift juli 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Vijfheerenlanden | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4145
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Schoonrewoerd juli 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs komt tot stand middels twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.700.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.950 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een noodbatterij komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder voorzien we u van de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Schoonrewoerd. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.850€1.550 – €2.100Dagdeel
Eén bocht€4.750 – €8.200€3.150 – €5.0004,5 uur
Twee bochten€6.450 – €11.500€3.950 – €7.000Eén dag
Draaiende trap€7.550 – €12.200€4.800 – €9.200Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Schoonrewoerd.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Schoonrewoerd is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden uitgebreid getest en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u maar zo 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Bovendien is dat een duurzame investering. Het gros van de verkooppunten bieden een assortiment met tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-schoonrewoerd-4145

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. De meeste systemen hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Schoonrewoerd voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Tevens onderscheiden we systemen voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.200 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.000 incl. plaatsing. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen kosten al snel €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Vijfheerenlanden door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Vijfheerenlanden. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Vijfheerenlanden (https://www.vijfheerenlanden.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door opstapjes of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem kopen die aansluit op uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of wilt u aanmelden voor de WMO? Bijgaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dokter Reilinghplein 1
 • 4141 DA, Vijfheerenlanden
 • Website: www.vijfheerenlanden.nl
 • E-mailadres: info@vijfheerenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 0885997000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Schoonrewoerd bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u meerdere modellen introduceren en informeert u over welk systeem past bij uw wensen, eisen en budget. Veel winkels hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel treft u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Schoonrewoerd.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Schoonrewoerd.

Erkende merken
In ons land zijn vijf erkende producenten aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers hanteren een snelle montage en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn 5 betrouwbare traplift bouwers Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Strobbe, Extrema, Minivator, Triwa. Erkende specialisten van deze modellen zijn PractiComfort, TipTop, RecentLift, Vegro, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur kan u helpen met het aanschaffen van een prettige huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Schoonrewoerd binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Triwa of RecentLift verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Air.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Schoonrewoerd is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Schoonrewoerd communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak fluctueert dat tussen de 125 KG tot 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie