Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hagestein

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Hagestein verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en comfortabel blijven genieten van uw woning. Op deze website bekijkt u praktische specificaties m.b.t. trapliften. U leest hier alles over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Bovendien kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Vijfheerenlanden.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2300 oplopend tot 8000, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Vijfheerenlanden | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4124
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 10

Kosten traplift Hagestein juli 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor upgrades als een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.700.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.400 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een draaifunctie zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel bekijkt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Hagestein. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.300€1.800 – €2.2501/2 dag
1 bocht€4.650 – €8.600€3.300 – €6.9004,5 uur
2 bochten€6.450 – €10.300€4.400 – €7.9001 dag
Wenteltrap€8.250 – €14.000€4.900 – €9.2001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hagestein.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hagestein is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u al snel 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard is dat een duurzame investering. Steeds meer aanbieders kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-hagestein-4124

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle modellen hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Hagestein voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Verder onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.300 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 incl. plaatsing. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs hangt af van de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Dit model wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Vijfheerenlanden via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Vijfheerenlanden. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Vijfheerenlanden (https://www.vijfheerenlanden.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert zoekt uit of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door opstapjes of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een stoellift selecteren dat past bij uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dokter Reilinghplein 1
 • 4141 DA, Vijfheerenlanden
 • Website: www.vijfheerenlanden.nl
 • E-mail: info@vijfheerenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 0885997000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Hagestein subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een adviespunt of winkel in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal stoelliften introduceren en adviseert welk type lift past matcht met uw woning en budget. Het gros van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder vindt u leveranciers en merken die ook liften monteren in Hagestein.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Hagestein.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn verschillende bekende producenten met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten staan voor een snelle levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden vijf populaire fabrikanten Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Platinum, Triwa, Extrema, Heymer. Betrouwbare wederverkopers van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, Vegro, Smienk, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een prettige huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan de montage van een traplift in Hagestein binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Triwa & RecentLift hebben een prima aanbod 2e hands modellen als de Triwa TR 160.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Hagestein is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Hagestein hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel wisselt dat tussen de 125 KG – 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie