Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Everdingen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Everdingen verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kan men zonder zorgen en comfortabel de trap op en af. Aan de hand van deze website kunt u aan de slag met handige specificaties inzake trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de montagekosten, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kan men kosteloos een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten in de regio Vijfheerenlanden.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2350 & €8800, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Vijfheerenlanden | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4121
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 160

Kosten traplift Everdingen mei 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs komt tot stand middels 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Vaak worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.650.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.150 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een automatische draaifunctie van de stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze gunstige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder vindt u een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Everdingen. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.650€1.800 – €2.250halve dag
1 bocht€5.350 – €9.500€3.350 – €5.0005 uur
Twee bochten€5.950 – €10.100€4.500 – €8.0006,5 uur
Draaiende trap€7.550 – €13.600€4.500 – €10.800Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Everdingen.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Everdingen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u tot wel 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. De meeste showrooms hebben een ruim aanbod met 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-everdingen-4121

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle stoelliften beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Everdingen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Verder bestaan er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.650 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.500 incl. montage.Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs hangt af van de grootte van de trap en overige opties zoals eennoodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede organisatie die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Vijfheerenlanden d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Vijfheerenlanden. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Vijfheerenlanden (https://www.vijfheerenlanden.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model uitkiezen die matcht met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dokter Reilinghplein 1
 • 4141 DA, Vijfheerenlanden
 • Website: www.vijfheerenlanden.nl
 • E-mail: info@vijfheerenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 0885997000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Everdingen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u de populaire stoelliften laten zien en adviseert u over welk type lift past in lijn is met uw wensenlijstje en budget. De meeste aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In het onderstaande overzicht treft u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Everdingen.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Everdingen.

Goede merken
In ons land zijn 5 geschikte leveranciers operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers staan voor een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit enkele geschikte ontwikkelaars Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Heymer, Strobbe, Extrema, Minivator. Bekende (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn 123traplift, TipTop, Vegro, RecentLift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Everdingen in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Triwa + Extrema verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Starla.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Everdingen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Everdingen werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis valt dit binnen een marge van 135 KG & 170 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie