Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ravenswaaij

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Ravenswaaij biedt uitkomst! Steeds meer ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u veilig en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Op deze webpagina leest u praktische adviezen omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Buren.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2400 tot wel €10100, incl. montage.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift mei 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Buren | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4119
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 80

Kosten traplift Ravenswaaij mei 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De totaalprijs komt tot stand middels twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.600 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder bekijkt u de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Ravenswaaij. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.500€1.550 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€4.750 – €8.300€2.750 – €6.100halve dag
2 bochten€5.800 – €10.300€4.100 – €7.4006,5 uur
Wenteltrap€8.000 – €13.400€5.350 – €9.600Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Ravenswaaij.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ravenswaaij is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u maar zo 45% op de nieuwprijs. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Meer en meer verkopers hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-ravenswaaij-4119

Bekijk leveranciers in de regio

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Ravenswaaij voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Ook bestaan er liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.500 inclusief montage. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een automatische schuifrail.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Buren binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Buren. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode op een prettige manier thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Buren (https://www.buren.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan drempels of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Nadien ontvangt u documenten over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een traplift kopen die rijmt met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of gelijk een aanvraag indienen? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Wetering 1
 • 4021 VZ, Buren
 • Website: www.buren.nl
 • E-mail: wmo@buren.nl
 • Telefoonnummer: 140344

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Ravenswaaij bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een winkel of showroom in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte uitvoeringen laten zien en adviseert welk type lift past voldoet aan uw woning en budget. Veel van de winkeliers verkopen diverse merken. In de onderstaande lijst bieden wij de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Ravenswaaij.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Ravenswaaij.

Geschikte merken
In ons land zijn meerdere professionele leveranciers actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers verzekeren een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan verschillende betrouwbare traplift bouwers De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Platinum, Heymer, Minivator, Extrema. Betrouwbare aanbieders van bovengenoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Vegro, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het aanschaffen van een goede huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de montage van een traplift in Ravenswaaij binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Acorn of Smienk verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 75.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Ravenswaaij is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Ravenswaaij werkt met een maximale draagkracht in KG. In de regel valt dit binnen een marge van 125 KG en 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie