Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Varik

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Varik maakt het mogelijk! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u risicoloos en probleemloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze website bieden wij waardevolle details aangaande trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, hoe het werkt, de tarieven, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kunt u zonder kosten een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio West Betuwe.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €2450 tot wel €9100, incl. montage.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWest Betuwe | Merken en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4064
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 950+

Kosten traplift Varik juli 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Bovendien komen er additionele kosten bij voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al voor €2.800.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €6.950 of meer.
 • Extra upgrades zoals een klaprail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel voorzien we u van de richtprijzen van het installeren van een traplift in Varik. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.550€1.600 – €2.1504 uur
Eén bocht€5.050 – €8.300€3.500 – €6.3004,5 uur
Twee bochten€5.850 – €11.700€4.300 – €7.600Eén dag
Draaiende trap€8.100 – €13.100€5.150 – €10.3006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Varik.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Varik kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u maar zo 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Veel verkopers kunnen u ook helpen aan tweedehands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-varik-4064

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Varik voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder kunt u kiezen voor buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.150 incl. plaatsing. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenverplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Betuwe via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente West Betuwe. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente West Betuwe (https://www.westbetuwe.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent zoekt uit of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens geven ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een stoellift uitkiezen die matcht met uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of gelijk aan de slag met een aanvraag? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kuipershof 2
 • 4191 KH, West Betuwe
 • Website: www.westbetuwe.nl
 • E-mailadres: gemeente@westbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 345728800

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Varik onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een showroom/dealer in de omgeving. Een getrainde specialist kan u de populaire uitvoeringen laten zien en adviseert u over welk type lift past matcht met uw situatie. Veel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vergelijkt u merken en winkels die ook liften monteren in Varik.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Varik.

Professionele merken
In uw omgeving zijn 5 populaire fabrikanten met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten staan bekend om een vlotte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele grote ontwikkelaars Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook worden er ook producten verkocht van Triwa, Extrema, Minivator, Platinum, Heymer. Betrouwbare adviseurs van merken als deze zijn Vegro, RecentLift, 123traplift, TipTop, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een prettige huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de montage van een traplift in Varik in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Acorn of PractiComfort hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Varik is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Varik werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans schommelt dat tussen de 120 KG tot 175 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie