Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Echteld

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Echteld maakt het mogelijk! Een groot deel van de senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zelfstandig en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Hieronder bekijkt u bruikbare adviezen ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, de unieke werking, de installatiekosten, de WMO regelingen en onderhoud. Meer info? Dan kunt u online een brochure of een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Neder-Betuwe.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een betrouwbare en aangename manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten liggen tussen de €2450 & €8000, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteNeder-Betuwe | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4054
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950

Kosten traplift Echteld mei 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Tevens worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.400 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een 4-puntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Echteld. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.400€1.800 – €2.2001/2 dag
1 bocht€5.350 – €9.100€2.800 – €5.500halve dag
2 bochten€6.300 – €10.900€3.650 – €7.9006,5 uur
Draaiende trap€7.650 – €14.000€5.450 – €9.4005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Echteld.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Echteld kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u zo 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkopers bieden een assortiment met 2e-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-echteld-4054

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. De meeste producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Echteld voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Tevens kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 inclusief plaatsing. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Neder-Betuwe door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Neder-Betuwe. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Neder-Betuwe (https://www.nederbetuwe.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een type aanschaffen die rijmt met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of meteen een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Molendam 30
 • 4051 BJ, Neder-Betuwe
 • Website: www.nederbetuwe.nl
 • E-mail: zorg@nederbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 0488449900

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Echteld onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een winkel of showroom in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte mogelijkheden introduceren en vertelt welk merk/model aansluit op uw budget en situatie. Een groot deel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande lijst staan de meest populaire aanbieders die ook leveren in Echteld.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Echteld.

Populaire merken
In uw regio zijn meerdere professionele traplift fabrikanten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars verzekeren een korte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit vijf erkende traplift fabrikanten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Heymer, Platinum, Strobbe, Triwa. Grote (2e hands) leveranciers van dergelijke merken zijn TipTop, Smienk, PractiComfort, RecentLift, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van een fijne huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Echteld binnen een paar weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Acorn + 123 traplift verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als de Otolift Air.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Echteld is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Echteld hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG & 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze huizen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie