Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ochten

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Ochten biedt uitkomst! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u zorgeloos en moeiteloos naar boven en naar beneden. Op deze website bekijkt u handige details aangaande trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, hoe het werkt, de montagekosten, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Meer info? Dan kan men gelijk en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Neder-Betuwe.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €1650 en €8300, incl. plaatsing.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteNeder-Betuwe | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4051
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Ochten mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs hangt af van twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.450.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.650 of meer.
 • Extra upgrades zoals een 4-puntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze interessante basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Ochten. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.500€1.700 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€5.200 – €8.100€3.100 – €5.800halve dag
Meerdere bochten€6.050 – €10.300€3.900 – €7.9001 dag
Wenteltrap€7.550 – €13.400€4.550 – €10.2006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Ochten.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ochten is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u maar zo 40% op de nieuwprijs. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer showrooms kunnen u ook helpen aan tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-ochten-4051

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Veel soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Ochten voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Daarnaast bestaan er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.250 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 incl. plaatsing. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een noodbatterij.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Dit model beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Neder-Betuwe binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Neder-Betuwe. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Neder-Betuwe (https://www.nederbetuwe.nl).
 2. De consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift laten plaatsen die rijmt met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Molendam 30
 • 4051 BJ, Neder-Betuwe
 • Website: www.nederbetuwe.nl
 • E-mailadres: zorg@nederbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 0488449900

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Ochten zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een showroom/dealer in de buurt. Een getrainde specialist kan u een aantal mogelijkheden demonstreren en geeft aan welk systeem aansluit op uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst vergelijkt u merken en winkels die ook liften monteren in Ochten.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Ochten.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn enkele geschikte producenten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers staan voor een snelle montage en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit diverse grote traplift bouwers De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Platinum, Triwa, Extrema, Minivator. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. PractiComfort, Smienk, Vegro, TipTop, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan de installatie van een traplift in Ochten binnen een paar weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Handicare en RecentLift verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 2000.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Ochten is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Ochten communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans wisselt dat tussen de 130 KG & 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie