Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ingen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Ingen vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u veilig en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Via deze pagina leest u nuttige beschrijvingen inzake trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, de unieke werking, de onkosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Ook kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Buren.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €1650 en €10200, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBuren | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4031
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak gekozen liftOtolift Two

Kosten traplift Ingen mei 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht start bij €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €6.950 of meer.
 • Extra opties als een parkeerbocht zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze goedkope basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel bieden wij de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Ingen. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.800€1.750 – €2.2004,5 uur
1 bocht€4.700 – €9.800€2.650 – €6.800halve dag
Meerdere bochten€6.200 – €11.000€3.600 – €7.4005,5 uur
Wenteltrap€7.950 – €14.300€4.550 – €9.1006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Ingen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Ingen kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden grondig gecheckt en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Veel fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-ingen-4031

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel soorten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Ingen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Daarnaast zijn er speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.400 inclusief montage. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een automatische voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die rolstoelliften kan leveren. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Buren door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Buren. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Buren (https://www.buren.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent gaat bekijken of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Daarna ontvangt u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een stoellift kiezen dat past bij uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Wetering 1
 • 4021 VZ, Buren
 • Website: www.buren.nl
 • E-mail: wmo@buren.nl
 • Telefoonnummer: 140344

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Ingen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u meerdere modellen introduceren en adviseert u over welke uitvoering aansluit op uw situatie. Een groot deel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Ingen.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Ingen.

Bekende merken
In uw regio zijn meerdere betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken garanderen een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren verschillende bekende traplift bouwers Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Platinum, Minivator, Heymer, Triwa. Erkende dealers van deze modellen zijn 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Smienk, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het kopen van een prettige huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Ingen binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Handicare en RecentLift hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Ingen is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Ingen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen schommelt dat tussen de 120 KG & 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie