Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eck en Wiel

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Eck en Wiel verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en probleemloos blijven genieten van uw woning. Op deze webpagina leest u belangrijke tips over trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, de werking, de verwachte kosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Buren.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een veilige en eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2600 en €8000, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Buren | Fabrikanten en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4024
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftOtolift Air

Kosten traplift Eck en Wiel mei 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: het type trap en extra opties. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.000 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze goedkope basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel verstrekken wij de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Eck en Wiel. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.450€1.700 – €2.3003,5 uur
1 bocht€5.000 – €9.700€3.150 – €5.000Dagdeel
Twee bochten€6.150 – €11.200€4.350 – €7.4006 uur
Wenteltrap€8.250 – €14.400€5.050 – €9.8005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Eck en Wiel.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Eck en Wiel kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u al snel 50% op de nieuwprijs. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-eck-en-wiel-4024

Wat is een traplift?

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Eck en Wiel voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Verder kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.600 inclusief montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.000 inclusief montage. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een meedraaiende stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenalle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit type beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Buren door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Buren. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn comfortabel in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Buren (https://www.buren.nl).
 2. De consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert verkent of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vervolgens ontvangt u details over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een stoellift kopen die rijmt met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of snel een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Wetering 1
 • 4021 VZ, Buren
 • Website: www.buren.nl
 • E-mail: wmo@buren.nl
 • Telefoonnummer: 140344

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Eck en Wiel lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte modellen laten zien en geeft aan welke uitvoering rijmt met uw wensenlijstje en budget. Veel verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder treft u fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Eck en Wiel.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Eck en Wiel.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal professionele ontwikkelaars actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten beloven een snelle levering en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren een aantal professionele leveranciers We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Strobbe, Minivator, Triwa, Extrema. Populaire verkopers van bovengenoemde merken zijn 123traplift, Smienk, PractiComfort, TipTop, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist kan u helpen met het uitkiezen van een fijne huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Eck en Wiel in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Handicare + PractiComfort beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Platinum Horizon.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Eck en Wiel is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Eck en Wiel hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak wisselt dat tussen de 135 KG & 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie