Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Maurik

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Maurik kan u daarbij helpen! Meer en meer senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u risicoloos en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina kunt u aan de slag met handige specificaties betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Bovendien kunt u online en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Buren.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een beschermde en comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2450 tot zo’n €9700, incl. montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Buren | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4021
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Maurik april 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: type trap (met bochten of recht) en eventuele extra’s. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.650 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een verlichte voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder voorzien we u van de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Maurik. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.600€1.800 – €2.150Dagdeel
Eén bocht€4.550 – €9.900€3.450 – €5.700Dagdeel
2 bochten€6.050 – €11.400€4.250 – €7.4005,5 uur
Wenteltrap€7.500 – €14.500€5.500 – €10.000Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Maurik.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Maurik is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u al snel 45% op de nieuwprijs. Ook is recycling goed voor het milieu. De meeste merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-maurik-4021

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Maurik voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Tevens kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.000 inclusief plaatsing. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Dit type beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Buren via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Buren. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en comfortabel van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Buren (https://www.buren.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert beslist of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na deze termijn bieden ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een model laten installeren die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of nu direct hulp aanvragen? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Wetering 1
 • 4021 VZ, Buren
 • Website: www.buren.nl
 • E-mail: wmo@buren.nl
 • Telefoonnummer: 140344

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Maurik zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een productspecialist kan u geschikte systemen demonstreren en geeft aan welk merk/model rijmt met uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de winkeliers hebben een divers aanbod. In deze tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Maurik.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Maurik.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal erkende leveranciers met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken garanderen een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit 5 populaire traplift bouwers Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Heymer, Strobbe, Extrema, Triwa. Bekende dealers van dergelijke merken zijn Smienk, TipTop, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het kopen van de beste huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Maurik binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Platinum of TipTop verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Otolift Air.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Maurik is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Maurik communiceert een maximale draagkracht in KG. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG – 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie